Colombo
Male
Delhi
Chennai
Mumbai
Trivandrum
Trichy
Bangkok
Singapore
Hongkong
Kuala Lumpur
Kochi
Guangzhou
Tokyo
Bangalore
Peking
Sanghai


Srilankan Hírlevél:
Az ország neve: Maldív Köztársaság
Lakossága: 240 ezer fő
Területe: 298 km2 szárazföldi terület
51 800 km2 terület a felségvizekkel együtt
Fővárosa: Male
Államforma: elnöki köztársaság


Az Indiai-óceánban az Egyenlítő magasságában 800 km hosszan húzódó korallzátonyfüzér 1196 szigetet számlál. A köztársaság alapterülete 90 000 km2, ebből a szárazföldé csupán 298 km2. A fehér homokos ( fimon koralltörmelék ) tengerpartot sekély, kristálytiszta vízű lagúna övezi, pompázatos vízivilággal. A víz egész évben 27C körüli, a levegő hőmérséklete is viszonylag állandó, 30C. Az állandó légmozgás mellett előfordulhat langyos trópusi eső - ennek köszönhető a szigetekre jellemző dús vegetáció. A korallzátonyok közül csupán 200-at népesítenek be az őslakosok. Ezen felül 87 szigeten valóságos " Paradicsom " várja a pihenésre vágyókat és a búvárkodás szerelmeseit. Ez utóbbi szigeteken az egyedüli építmény maga a szálloda, a hozzá tartozó éttermekkel, bárokkal, sportlétesítményekkel. A szállodát tulajdonképpen trópusi kerttel övezett bungalók alkotják, melyek a part közelében, pálmafák alatt sorakoznak.

Az országba 200 cigaretta vagy 50 szivar vagy 250 g dohány vihető be vámmentesen. Nem szabad bevinni alkoholt, disznóhúst, valamint szigonyt és víz alatti puskát sem. Teknőcpáncélból készült tárgyakat, kagylókat és fekete korallt nem szabad kivinni.

Nemzeti valuta a rufiyaa ( Rf ) nemzetközi piacon nem jegyzett. Valutát és csekket korlátlanul lehet bevinni. A szállodákban általában lehet fizetni külföldi valutákkal, de ajánlatos az USA-dollár használata. A szállodák elfogadják az AMEX, a VISA, és a MASTER kártyákat.

A malária elleni védőoltás egész évben ajánlatos.

A szigeteket hajójáratok kötik össze; a hajózás központja Male. Nemzetközi repülőtér a Maléhoz közeli Hulule szigeten van. A fontosabb szigetek között rendszeres a hajójárat, de hajót bérelni is lehet. A szigeteken kerékpáron és gyalog közlekednek, Maléban van taxi is.

A fő turistaszezon októbertől áprilisig tart, amikor kevés a csapadék.

Az öltözködésben a lenge, könnyű ruházat ajánlott. A nudizmus az egész ország területén tilos. A turistáktól elvárják a helyi hagyományokhoz történő alkalmazkodást: ruhának kell takarnia a combot és a vállakat, amikor a lakott területeket látogatják meg.


tovább »